Zorgdag OVO 23 oktober 2019


‘ZELFSTANDIG OUDER WORDEN’ 


De jaarlijkse Zorgdag van OVO vindt dit jaar plaats op:  WOENSDAG 23 OKTOBER 2019 

Locatie: gebouw van de RABO-bank. Adres: Fellenoord 17 te Eindhoven. Vanaf 10.30 uur is de zaal open en staat de koffie/thee klaar. Na de opening om 11.00 uur door Theo van Stiphout, onze voorzitter, worden er vervolgens korte sessies gehouden rond het thema ‘Zelfstandig ouder worden’. De sessies duren elk 30 tot 45 minuten. Uiteraard is er ook een lekkere lunch en in de middag komt er een muzikaal intermezzo. Om ongeveer 15.30 uur sluiten we af.

Bij het aanmelden vragen wij u om 3 sessies te kiezen waaraan u wilt deelnemen: Er kan gekozen worden uit sessies over de volgende onderwerpen:

De overwaarde van uw huis: u heeft overwaarde in uw huis, maar zou liever geld voor andere zaken beschikbaar hebben. Wat kan de bank voor u doen (verzorgd door RABO).

Bancaire volmacht en levenstestament: ook hier kan de bank een rol spelen, maar wat is in uw geval verstandig (RABO).

Veilig bankieren: hoe kunt u veilig uw bankzaken afhandelen (RABO). Woonzorgvormen: als zelfstandig wonen niet meer vanzelfsprekend is. Wat dan? (WoonincPlusVitalis).

Zelfstandige woonvormen: welke woonvormen zijn er voor senioren (WoonincPlusVitalis).

Gemeentelijk minimabeleid: als u financieel niet rond kunt komen zijn er vaak gemeentelijke voorzieningen om u te helpen, zodat u mee kunt doen aan de samenleving (Sociale Raadslieden Werk).

Individuele hulpverlening OVO: wat doet OVO op dit vlak. Er zal speciaal aandacht zijn voor de ontwikkelingen rond de WMO (OVO).


Vervoer en parkeren 

Het pand van de RABO bank is zeer goed per openbaar vervoer te bereiken. Wij adviseren u daarom ook met bus of trein te komen. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen; indien u daarvan gebruik wilt maken dit graag ook melden bij de aanmelding.


Aanmelden

Aanmelden moet vóóraf en uiterlijk op 18 oktober. Het kan digitaal door u hieronder in te schrijven. U kunt ook telefonisch aanmelden: u krijgt dan een antwoordapparaat waarin u uw naam en telefoonnummer kunt doorgeven (en dat u naar de Zorgdag wilt komen). Wij bellen u dan terug om de verdere inschrijving te regelen. Lees dit ook op de website van OVO 
* Realisatie Supportpunt Eindhoven in samenwerking met OVO *