Wilt u meehelpen om onze toekomst vorm te geven?

Bent u één van die mensen die moeite hebben met computers en internet? Velen weten de kansen te benutten die de moderne technologie biedt, maar lang niet iedereen! De Europese Commissie ondersteunt het project PaletteV2 waarin we belangrijke functies van internet en computers beter toegankelijk gaan maken voor ouderen. Gaat u bijna met pensioen of bent al gestopt met werken?

 
Zo ja, dan bent u degene die wij zoeken!

 
Wij willen graag in contact komen met senioren (u dus!) die ons willen helpen om uit te vinden hoe computers en internet moeten werken om juist u van dienst te kunnen zijn. De toepassingen die wij gaan bouwen, moeten volledig voldoen aan de wensen en behoeften van de senioren (u dus!) die er gebruik van gaan maken. Maar dat lukt alleen als u ons helpt bij het ontwerpen! We richten ons vooral op werk, zowel betaald als vrijwillig, op vrijetijdsactiviteiten en onderlinge communicatie tussen senioren.

 
Dat regelen we in de vorm van gesprekken in kleine groepjes of individueel en dat is echt niet moeilijk: aan de hand van schetsen en voorbeelden van hoe een computerscherm er uit kan zien, kunt u ons vertellen welke vormen u geschikt en nuttig vindt. Wij leren daarvan en kunnen met die kennis de juiste toepassing in de juiste vorm ontwikkelen, want dat is ons doel: een dienstenplatform voor senioren bouwen waar u precies dat vindt wat u belangrijk vindt, in een vorm die u en uw leeftijdgenoten gemakkelijk kunnen begrijpen.

 
Weet u dat u de computer als beeldtelefoon kunt gebruiken voor gesprekken met kinderen, kleinkinderen en vrienden, waar ter wereld zij zich maar bevinden? Dat kan echt en het is nog gratis ook! Weet u al hoe u via de computer en internet of met een smartphone boodschappen kunt doen bij uw vertrouwde supermarkt? Of een boek bestellen? Bestellen is gratis en bezorgen kost vaak weinig of niets. U hoeft niet meer de deur uit als u dat niet wilt en zware spullen sjouwen is niet meer nodig. Kunt u die leuke klusjes vinden waar u als hobbyist zo verzot op bent? Als u wilt, komen ze (via internet) op uw computer of smartphone binnen.

 
Wij kunnen u helpen goed en slim gebruik te maken van moderne technieken, als u ons eerst helpt om de juiste vorm te vinden. Meldt u aan bij Joost Thissen van de Stichting Reflexion, office@re-flexion.eu of via de telefoon 0499-323893. Hij vertelt u graag alles wat u moet weten om mee te doen. Deelname is gratis en uw reiskosten worden vergoed.

 

 

Aanvullende informatie voor begeleiders (generalisten)
Het project PaletteV2 wordt financieel ondersteund door het AAL-programma van de Europese Commissie. Onze website staat op: www.palettev2.eu. Informatie over AAL vindt u op http://www.aal-europe.eu. Het wordt onder leiding van het universitair hospitaal van Genève (HUG) uitgevoerd in 4 landen. De Nederlandse partners zijn: VILANS, Smart Homes, Kempen Life en de Stichting Reflexion.


* Realisatie Supportpunt Eindhoven in samenwerking met OVO *