Scootmobiel opfriscursus in Woensel Noord


Daarom organiseert Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven samen met stichting Achtse Barrier voor Elkaar (ABvE) een korte ‘Scootmobiel Opfriscursus’ speciaal voor scootmobielgebruikers in Woensel Noord.


Rijden met een scootmobiel. Het is niet voor iedereen gemakkelijk. Het verkeer wordt steeds drukker en niet elke gebruiker kent de verkeersregels voor een scootmobiel even goed. Toch moet iedereen op een veilige manier in het verkeer kunnen deelnemen!


Wat houdt de cursus in?

Tijdens de bijeenkomst worden de verkeersregels die gelden voor het rijden met een scootmobiel nog eens uitgelegd en toegelicht. Daarna kunt u op een uitgezet parcours onder deskundige begeleiding uw behendigheid met uw eigen scootmobiel oefenen. Dit gebeurt in een beschermde omgeving. Ook is Medipoint, de leverancier van scootmobielen, aanwezig om eventuele kleine technische mankementen aan uw scootmobiel te verhelpen. Of om vragen over uw vervoermiddel te beantwoorden. Wanneer en waar? Vrijdag 15 november in grote Sporthal de Mortel Savoiepad 14 te Eindhoven. Dat is droog en warm. We starten om 13.30 uur en de cursus duurt tot 16.00 uur Lukt het u niet om zelf met de scootmobiel naar de locatie te komen, kunt u contact opnemen met de Taxbus of de Witte Raaf.


Kosten?

Deelname aan de cursus kost slechts € 5,– p.p. Dit is inclusief het cursusboekje over de verkeersregels en koffie of thee tijdens de pauzes.


Aanmelden?

Bellen: u kunt bellen met het PGE via 040-2437657 of met ABvE via 06-21966005 Ook wanneer u al enige tijd niet meer gereden hebt kunt u dat aangeven en gaan we u helpen.


* Realisatie Supportpunt Eindhoven in samenwerking met OVO *