Groepenbegeleider bij Present iets voor u?

Wat is er mooier dan dat vrijwilligers een klus doen voor iemand die dat zelf niet (meer) kan. De groep moet natuurlijk wel begeleid worden. Daarvoor heeft Stichting Present groepenbegeleiders nodig. Een leuke verantwoordelijke en dankbare taak die u een kleine 8 uur per maand kost.

 

Zinvol vrijwilligerswerk samen met collega’s, gezin of vrienden.
Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! Stichting Present Eindhoven zoekt vrijwillige groepenbegeleiders. Naast het kernteam van Present Eindhoven zijn een aantal vrijwillige groepenbegeleiders betrokken bij de begeleiding van onze projecten.

 

Groepenbegeleiders nodig
In verband met een toename van het aantal projecten dat Present Eindhoven organiseert, zijn we op zoek naar meer vrijwilligers die minimaal één keer in de 6 tot 8 weken een groep willen begeleiden bij de uitvoering van een sociaal of praktisch project. Dit kost per project 8 – 10 uur van je tijd.

 

Als groepenbegeleider heeft u een organisatorische rol: u gaat voorafgaand aan een project op projectbezoek bij de hulpontvanger met iemand van de vrijwilligers, de betrokken hulpverlener en een Presentmedewerker van het kernteam, u bent op de projectdag aanwezig bij de start en afsluiting van het project, en u draagt zorg voor de administratie rondom het project. Present verwacht dat u als groepenbegeleider communicatief vaardig en stressbestendig bent en beschikt over inlevingsvermogen. Voor elk project dat u begeleidt is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Lees verder voor een meer gedetailleerde taakbeschrijving van de functie en kijk het filmpje op Youtube, dan wordt het vast duidelijk.

Mocht je wat minder affiniteit hebben met administratie, dan kan Stichting Present dat ook op een andere manier regelen.

 

Verder informatie
Heb je belangstelling of wil je meer weten, neem dan contact op met Conny Bareman, algemeen coördinator, via 06 363 670 82 of conny.bareman@presenteindhoven.nl.

 


* Realisatie Supportpunt Eindhoven in samenwerking met OVO *