Elektrische E-fietsdagen voor 50-plussers

Na de eerdere vier succesvolle dagen nodigt de gemeente Eindhoven u uit voor een elektrische fietsinfodag voor 50–plussers die zowel op woensdag 1 als donderdag 2 november georganiseerd wordt. Deze interessante en gezellige dagen worden speciaal voor fietsende 50-plussers georganiseerd door de gemeente Eindhoven in samenwerking met de lokale ouderenbonden en SOAB Adviseurs.
Heeft u al een elektrische fiets maar wilt u uw fietsvaardigheid met uw elektrische fiets vergroten? Of de kans dat u met de fiets ten val komt of van de weg af raakt verkleinen? Of heeft u nog geen elektrische fiets, maar overweegt u er één aan te schaffen? Kom dan zeker naar één van deze elektrische fietsdagen. Fietsers die deelnamen aan eerdere dagen die de gemeente de afgelopen jaren georganiseerd heeft, beoordeelden de dag gemiddeld met een 8,3. Deelnemen is dus zeker de moeite waard en het kost u niets.

 

De dag is bedoeld voor 50-plussers uit de gemeente Eindhoven. Met deze elektrische fietsinfodagen wil de gemeente een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en het plezier van fietsende 50–plussers in de gemeente Eindhoven. De fiets blijft namelijk een snel, gezond
en sportief vervoermiddel. De fiets is handig om boodschappen
te doen, een bezoekje af te leggen of een lekker tochtje te
maken in de natuur.

 

U krijgt:
Een gezellige en leerzame presentatie met veel tips
Mogelijkheid om diverse elektrische fietsen uit te proberen
Check op uw bandenspanning en de zithouding op uw fiets
Fietsvaardigheidstest op een oefenparcours
Een reactie- en balanstest met beweegoefeningen
Een korte gezamenlijke fietstocht
Gratis koffie/thee en een verzorgde lunch

 

Hoe ziet de dag eruit?
U komt op uw eigen gewone fiets of uw eigen elektrische fiets naar de locatie. Dus ook als u geen elektrische fiets heeft maar er wel één wilt aanschaffen en/of gewoon wilt deelnemen op uw gewone fiets, bent u van harte welkom. Na ontvangst met koffie en thee krijgt u een presentatie over gebruik van de elektrische fiets. Vervolgens kunt u verschillende elektrische fietsen uitproberen en uw fietsvaardigheid op een parcours oefenen en vinden er beweegoefeningen en reactie- en balanstesten plaats. Na de gratis lunch gaan we een korte fietstocht maken. De ervaring leert dat deze dag leerzaam, interessant en gezellig is. Wilt u alvast een beeld krijgen van de dag? Kijk dan naar de tv-opname op: www.e-biketraining.nl/recente-trainingen/.

 

Waar en hoe laat?
Datum: woensdag 1 of donderdag 2 november
Locatie: Sportpark Op Noord, Eindhoven (na inschrijving ontvangt u een routebeschrijving)
Tijd: 10.00 – 15.30u (inclusief gratis lunch)

Omdat 1 november al vol zit en 2 november bijna, is er een extra dag georganiseerd op 15 november!

 

Meer informatie of aanmelden
Bent u geïnteresseerd, meldt u zich dan aan via de speciale website van SOAB. Hieronder staan de contactgegevens:
Website SOAB: http://www.e-biketraining.nl/ (klik op de startpagina op de tekst ‘naar aanmelding’)
SOAB Adviseurs voor Woning en Leefomgeving, Postbus 2210, 4800 CE, Breda.

 

“In Nederland is ruim 20% van de verkeersslachtoffers fietser. Senioren lopen een groter risico op een ongeval dan overige volwassen fietsers. Sommige oudere fietsers ondervinden problemen met evenwicht, reactiesnelheid en het overzien van een complexe verkeerssituatie. Andere senioren vinden het verkeer door allerlei nieuwe verkeersmaatregelen, de veelheid van borden en de veranderde weginrichting minder overzichtelijk.“
Heeft u geen internet? Dan kunt u de antwoordstrook gebruiken en opsturen.
Na uw aanmelding ontvangt u circa een week voor de informatiedag een e-mail (of als u dat niet heeft een brief) van SOAB met daarin een deelnamebevestiging. In dat bericht treft u ook het programma en de locatiegegevens aan.

 

NB: Deze dagen worden in samenwerking met de ouderenbonden georganiseerd, maar is bedoeld voor iedereen (50+) uit Eindhoven. Partners, familie en vrienden zijn daarom ook van harte welkom. Kent u andere 50-plussers die interesse hebben in deze dag dan kunnen zij zich dus ook aanmelden voor deze fietsinfodag.

 

Met vriendelijke groeten,
Namens de gemeente Eindhoven,
Bas Braakman


* Realisatie Supportpunt Eindhoven in samenwerking met OVO *