Mobiliteit

 

De mogelijkheid om te kunnen verplaatsen is erg belangrijk voor ouderen; het geeft een gevoel van vrijheid en autonomie en biedt de mogelijkheid om te kunnen participeren in de samenleving. Om ouderen te ondersteunen bij het kunnen blijven verplaatsen zijn er diverse technologische hulpmiddelen beschikbaar voor ondersteuning bij verplaatsing met auto, openbaar vervoer, taxi, fiets, lopen, scootmobiel of rolstoel. Deze toepassingen kunnen er voor zorgen dat verplaatsen mogelijk blijft. Daarbij speelt de toegankelijkheid van openbare ruimten, gebouwen, straten en parken een grote rol.
OVO participeert in verschillende overleggen om toegankelijkheid van voorzieningen, gebouwen, wijken en buurten te bevorderen.

 

Op 22 maart 2017 organiseerde OVO een themabijeenkomst met als thema ‘Mobiliteit en Vervoer’. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot het aanvragen van vervoersvoorzieningen binnen de gemeente Eindhoven. In samenwerking met verschillende deskundige partijen zoals WIJEindhoven, Witte Raaf en Taxbus heeft OVO een overzicht gegeven van de verschillende vervoersmogelijkheden binnen de gemeente Eindhoven.

 

Het volledige verslag van deze bijeenkomst hebben we voor u online gezet. Klik op onderstaande link.

 

Verslag van Themabijeenkomst ‘Mobiliteit en Vervoer’ d.d. 22 maart 2017

 


* Realisatie Supportpunt Eindhoven in samenwerking met OVO *