Innovatie

 

Om ons heen verandert de wereld met een enorme snelheid. Een belangrijke stimulans is bepaald door de introductie van de smartphone, de tabletcomputer en het gebruik van het internet. Een beperkt deel van de innovatie richt zich op de zorg en de ons vertrouwde communicatie. Zeker het gebruik van het internet wordt ons min of meer opgedrongen. De aangifte voor de belasting, het aanvragen van vergunningen en het regelen van de zaken met de bank zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

 

De ontwikkelingen in de zorg zijn voor een groot deel afgeleid van het bovenstaande. Deze ontwikkelingen worden veelal gebundeld onder titels als:

  • Zorg op afstand
  • Ehealth

 

Enkele voorbeelden van ontwikkelingen op dit gebied zijn:

  • Een groot aantal programma’s (App’s) voor de smartphone en tablet
  • Nieuwe apparatuur en hulpmiddelen voor de thuiszorg
  • Communicatie met hulpverleners via een beeldverbinding.

 

Door veranderingen in wet- en regelgeving, bijvoorbeeld de wijzigingen in de WMO in 2015 is de zorg in Nederland veranderd. Mede hierdoor ontstaan technologische vernieuwingen die langer thuis wonen mogelijk maken.

 

OVO stelt zich tot doel u zo goed mogelijk te informeren over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Als noodzakelijke stap daarvoor zoekt OVO contact met organisaties die op dit gebied actief zijn.

 

 

http://www.55pluseducatief.nl/

 

 

 


* Realisatie Supportpunt Eindhoven in samenwerking met OVO *